Kolesarski klub Postojna Seznam forumov Kolesarski klub Postojna
Kolesarski klub Postojna
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




PO - Tatre - Slavnik - Hrastovlje - Marezige - KP

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kolesarski klub Postojna Seznam forumov -> Kolesarske poti - ture z opisi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
castel
Ga ni čez tega kolesarja


Pridružen/-a: 12.01. 2007, 00:53
Prispevkov: 953
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2007 21:32    Naslov sporočila: PO - Tatre - Slavnik - Hrastovlje - Marezige - KP Odgovori s citatom

No pa se je zgodila ta turca.

Pred recimo dvema mesecema, sem našemu MTB zanesenjaku Mateju, kateri ne mara preveč komercijalnih poti, asvalta saj ma raje ozke stezice in GPS za orentacijo, predlagal oziroma omenil, da bi rad šel v KP in tokar počez. Nista minila dva dni, ko mi že pošlje prvi osnutek ture za ogled v Ozi-ju. Najprej skeptičen ali je to sploh izvedljivo saj je naneslo 95 km in cca. 2200 Vm, ter moja ocena 8 ur poti, sva se začela dogovarjati, kdaj. No, prvi datum ni uspel, nato pa so bili pred vrati prvomajski prazniki in sobota 28.04.2007 se je zdela kot idealna. No morda tudi nedelja, ampak se je šlo v soboto. Naj omenim, da sem tudi računal, da nas bo najprej odšlo na to turo vsaj šest, sva na koncu ostala le midva.

Dobila sva se v soboto ob 7.00 uri zjutraj na mostu v Staro vas in se preko prvih dveh klancev prebila do postojnskega smetišča ter naprej do Počka. Skrenila sva na odcep proti Slovenski vasi in takoj desno, tako, da sva prišla na avtobusno postajališče v Selce. Kilometri so bili že na 11. Tukaj sva malo spremenila načrt in namesto skozi Selce in naprej okoli Osojnice proti Kalu, sva ubrala komercijalko skozi Pivko in do Kala. Na semaforju sva seveda počakala, da se prižge zelena.
Nadaljevanje pa v komercijalnem smislu Kal - Neverke in ponovno makadam do Stare Sušice. Pot sva nadaljevala po pobočju nad Košano in vzporedno nad Vremsko dolino proti Bujam. Sledil je prvi spust ob potoku (menda) Žemejnica do ceste katera vodi v Buje. Še par metrov doli in že sva prečila glavno cesto v Vremski dolini in odkolesarila v smeri Suhorje. Vremščica pa je že za nami.


Ne za dolgo saj moraš kmalu na prvi odcep desno (makadam). Po par metrih naprej je vodno zajetje, zato kopanje prepovedano. Višje gori, kjer je most pa itak lahko, karkoli zlivaš notri. Tam ograjeno tukaj pa nič. Kopanje seveda dovoljeno.


Povsod gozd in vmes polje pšenice.


Nadaljevanje pa se je zdelo lažje kot se je kasneje videlo. kar naenkrat vzpon. Nepričakovan, ali pa ne. Le ta je bil v dolžini 2,3,4, kaj pa vem koliko km. No ja vsaj 2 km je imel. Trenutni procent vzpona pa je kazal tudi 13 % oz. 14 %. Slika je z začetka klančine. Na vrhu je bilo že lažje.


Spust v Kozjane in nato ponovno klanec. Prišla sva že do Tater. Pogled pa seže nazaj proti Vremščici, Slavniku (še si daleč) in Snežniku.




Spust iz Tater po Brkinski cestni varjanti (komercijalka - gume pa trpijo) do Orehka pri Materiji. Ob cesti lisička, katera ni bila več zvita ampak ravno ležeča.


Po makadamski poti in nato čez travnik do Slivja, (slikano s spodnje strani)


ter naprej do Markovščine. Po prečenju državne magistralke (prometa bilo veliko) sva morala zaužiti nekaj. Banane, frutabele, voda, gel, itd. Moči ni primankovalo, ampak za vsa slučaj.

Naprej po cesti makadamski katero so morali vsaj trikrat prekopavati, kaj pa so kopali ne vem. Recimo, da za vodovod.


Po prihodu v Skadarščino pa se naj bi pričel s strani Mateja napovedani klanec / klanci do Slavnika. No ja, saj niso bili tako zahtevni, zahtevni so bolj zaradi podlage.



Farma koz okoli pa čudovita narava.



Slavnik pa vse bliže. Juhuhu.



Prečila sva vse živo sam da so bile steze in stezice. Ma se kar da.
Prihod na Slavnik - po spominu cca 4 urce in 50 km.
Odpira se pogled na KP in TS pa še kam, sopara panaredila svoj, da ni bilo jasnega razgleda. Sonce peklo.

S Slavnika sva po makadamski cesti odbrzela proti Podgorju. Cesta je pohodna oziroma za UH varjanto za DH varjanto pa samo za DH kolesa. No ja saj se da ampak na vsakih 20 metrov jaški za dež. Zoprno.
Ponovno prečenje komercijalke in po makadami ponovno naprej do Podpeči. Ker tracka sedajnimam na Ozi-ju točno ne vem po kateri črni potki sva šla. Ampak ponovno po DH progi, prišla do Podpeči.


Slika prikazuje luknjo kamor sva se morala spustiti saj so nekje tu spodaj Hrastovlje in nato morava priplezati nazaj na tisti hrib v ozadju. Super. Slikano s kraškega roba.


Po ponovnem DH spustiu v nižje kraje, točneje potem pokazalo na 124 metre smo po mahadamskemu UH srečala pravega UP MTB gonilca. Je gonu 100 na uro. Svaka mu čast. Verjetno bil trening. Nižje spodaj sredi klančine pa upehano dekle. Je verjetno rabla ravnino, da je lahko speljala. Podlaga je res obupna ampak super.

Slikano s spodnje strani, iz tiste luknje.


Po par levih in desnih stezah nas je GPS pripeljal do Hrastovelj. Aja vse smo si pomagali z GPSom in poklikano traso v Ozi-ju in s samim Gugle satelitom Earth od doma.


Naprej do Dol. In tu se začne. Domačin kateri naju obišče ko se odločava kje naprej ne ve kje se cesta konča ampak do Gradišča nam pove za drugo pot na koncu vasi. Midva bi po tej saj bi nekaj krajšala. Vsaj tako na zemljevidu. Ma tudi domačin ne ve kje druga pot konča. Ma je domačina al sam vikendaš. Drugi domačin pa nam na koncu vasi pove da je to pa grda cesta. Da skor ni za pelat. No jasaj se je dalo ma ne stalno. Je blo treba tud mal porivat. Ma bolj zaradi razrite podlage kot zaradi klanaca. Ma se je dalo. Ponovni trenutni naklon je kazal 12 do 14 %.


No GPS je pokazal da morava zaviti levo in po nekakšni stezici se je po enemu kilometru recimo temu veselje končalo.



Tam kamor sva prišla na vrh, steze ni bilo več. Je zginla. Ende. Konec poti. Kam sedaj. GPS kaže, vidiva pa ne nič. Matej pravi da sateitska slika izpred štirih let jo še prikazuje. Jao. Nazaj pa ne grem. No in se odločiva poiskati prehod na drugi greben. Morava 200 metrov nazaj, 100 navzdol in prideva do globeli. Not pa ne. Ala že po klancu navzgor pa sonce nabiva ko v peklu. Sam eno šibico bi še vrgli pa bi podrast gorela kot za stavo. Res je bilo vroče.
No pregledava vse in samo drevje. Ni prehoda. Nato pa prideva na isto točko kot prej ko se je pot končala. Matej je odločen in že ga je gozd popapal. Ni ga. Sledim mu in že sva na drugi strani. Prej neizvedljivo sedaj "lako ko pasulj". In že se podiva po grebenu. Z vrha pa ponovno vidiva kraški rob. Tam kjer sva bila prej na poti dol v lukno. Sedaj na drugi strani. Na drugo stran pa je že viden Matavun.


Pa ponovno na DH progi navzdol.


Bližava se odseku F, kot jih je razdelil v GPSu Matej. Mene samo zanima, da nebi slučajno falila odseka R. Naprej bo razločno vidno zakaj.

Po prihodu v Gradišče pa ponovno komercijalka do KPja. No pot vodila preko Popetr v Lopar in naprej do odseka R in to po progi DOS. Ja tudi tukaj gre.


Ja tu sva se morala ustaviti. Refošek pa je ja za zdravje in za skoraj uspešno zaključeno turo. No k vinu pašatudi narezek in že je bil na mizi. Kumarice so pa tud pasale.

Sledil je komercijalni spust preko Babičev, Vanganela v KP.
Bilo je super. Ni kaj. Je pa res, da brez načrta narejenega v Ozi-ju in priprave bi po moje težko to izvedla, vsaj na hribu nad Hrastovljami.

Z nemškim Siemensom, res udobna vožnja (kaj smo pretrpeli v tistih gumulkah) pa sva odbrzela nazaj v PO.




No rezultat pa je:

Trasa: PO-Počk-Selce-pivka-Kal-Neverke-Stara Sušica-sekanje glavne ceste v Vremsi dolini-proti Suhorju-odcep desno za Kozjane-naprej do Tatre-Orehek pri Materiji-Slivje-Markovščina-Skadanščina-in po kozjih poteh na Slavnik-dol do Podgorja-Podpeč-Hrastovlje-Dol in nato gor, gor, gor da smo mal zalutali (vrisano je, poti pa ni)-Gradišče-Popetre-Lopar-po trasi DOS do Marezig (kozarček rujnega na R - le kaj to je)-Marezige-Babiči-Vanganel-končno Koper

Podlaga: makadam, šudr, tud asfalt, trava, grmičevje
Vrsta: XCM na vse
Km: 109,00
Čas: 7:44:41 urce
Vm: 2150 (najvišja točka 1025 m - Slavnik)
Vzpon / Spust: Max % vzponov 25 in Max. % spustov 22 - sta pa dve klančine v dolžini rečmo 2 km kjer % naklona varira med 11 % in 14 %
Povprečna hitrost: 14 km/h
Količina ljudi: jst in Matej

No, to turo pa bova ponovila ob prvi priliki. Pa roke si bova tud morala namazat z zaščitnim faktorjem, kajti še danes ko to pišem, me skeli po rokah.
Upam pa tudi, da se nama še kdo pridruži na tej ali pa kakšni drugi katero pa že načrtujeva.
_________________
bo pršu meteor in bo razdejanje


Nazadnje urejal/a castel 01 Maj 2007 23:52; skupaj popravljeno 25 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Cult Rider
Kolesar z izkušnjami o kolesu


Pridružen/-a: 12.01. 2007, 00:21
Prispevkov: 202
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 02 Maj 2007 19:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

C E S T I T K E! Sad

To je pa res fajn opis!
_________________
Sam da ketne ne utrga...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
trubac
Kolesar k bi rad boljše kolo


Pridružen/-a: 19.01. 2007, 09:13
Prispevkov: 68
Kraj: Slawna

PrispevekObjavljeno: 03 Maj 2007 11:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo, bravo !!

Sam ta Matej j pa res nwarc za bicilk......je se puzna Cargo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
backo
Kolesar tekmovalec


Pridružen/-a: 03.05. 2007, 11:19
Prispevkov: 602
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 03 Maj 2007 11:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Trubac, tle se ne smej delat reklame . ! Castel se je pa nalivu z redubuli da je blo veselje . Drugič bodo poživila prepovedana ! Very Happy

Castel eno vprašanje - zakaj pa tebe ni nikjer na sliki ? Very Happy


Za vse druge pa to - turca je res lepa, in ne preveč naporna - Castel je na koncu(po glažu refoška in narezku Laughing ) rekel da bi komot še 100 km odpeljal. Tako da ko gremo drugič bi blo fajn da nas gre več.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljo
Kolesar rekreativec


Pridružen/-a: 12.01. 2007, 23:58
Prispevkov: 326
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 03 Maj 2007 11:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

backo je napisal/a:

Tako da ko gremo drugič bi blo fajn da nas gre več.


jst sem rade volje zraven.. če me uzamete Embarassed Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
castel
Ga ni čez tega kolesarja


Pridružen/-a: 12.01. 2007, 00:53
Prispevkov: 953
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 03 Maj 2007 14:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@backo
- ma ni bil redbull ampak refošk u pločevinki od najbolžga soseda Mr. Green . sej veš da tiste tvoje beljakovine z vodo mešane so mi že grdo zgledale. rajš tazvark od redbula in gel. Pivo na Slavniku in Refošk pa itak pašala, a.
- kako dame ni na slikah. po ta hujšmi klanci k sva šla navzol in na glavni sliki kjer podpiram vse kleti na območju Marezig.
- bi bil sposoben še vozt. Pa tud klanci so bli za pelat kr u'redi sam podlaga nas mal je dol odnašala.


@aljo
ni problema, da ne bi šel še kdo z nami. Itak pa mam že neki druzga u glavi kam in kako. Bo že Sad @backo in njegov GPS poskrbu za to da bo OK.
Kadar pa sebo šlo javim. To turo pa itak mislim ponovt če se bo le dalo v Maju.


@trubač
ja @backo pa tud kerlc. Naganja picikl ke u klanc k da mu bo kej ujdlu thumbsub . Jst k sem uzel vse skup turistično se mi je zdelo da pretirava. Vozi pa itak sam na majhni šajbi spredi in ma pa veliko zadi. gre k oštja.
_________________
bo pršu meteor in bo razdejanje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
castel
Ga ni čez tega kolesarja


Pridružen/-a: 12.01. 2007, 00:53
Prispevkov: 953
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2007 17:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Surprised

No končno še slike szi poti k jih še niste vidli - FOTO


.
_________________
bo pršu meteor in bo razdejanje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kolesarski klub Postojna Seznam forumov -> Kolesarske poti - ture z opisi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.